Mercator goes Marokko !

Ga voor het avontuur

Vanaf 2017 is het mogelijk om via Dakhla Rovers uit Marokko te gaan greenlanen (oftewel sandlanen) in de Westelijke Sahara.

Via onderstaande button is het mogelijk om te zien op welke data het mogelijk is om een Mercator special aan te vragen. Veelal wordt er rekening gehouden met de vakanties zoals die in Nederland gepland zijn.

mercator goes marokko 1

Hoe gaat het in zijn werk

Via de website van Dakhla Rovers is het mogelijk om in te schrijven voor een van de mogelijkheden die zij aanbieden.

website dakhla-rovers

 

Wat is er bij de prijs inbegrepen?

inbegrepen

veel sandlanen
verschillende overnachtingen in de woestijn
professionele begeleiding
overweldigende natuur
eten, drinken en slaapspullen voor in de woestijn

niet inbegrepen

Vervoer naar Dakhla
Het huren van een auto
Brandstof
Het hotel in Dakhla
Het eten en drinken buiten de excursies om

 

Hoe kom je in Dakhla?

dakhla map 450Zoals aangegeven boek je de reis naar Dakhla zelf. Je kan er voor kiezen om te vliegen op Agadir en daar een 4x4 te huren. Je hebt dan nog 2 dagen te rijden om in Dakhla te komen. Dit hebben wij gedaan en dat is prima bevallen.
Je kan in Frankrijk je eigen auto inschepen en laten transporteren naar Marokko en van daaruit naar Dakhla rijden. Een redelijk kostbare en tijdrovende onderneming.
Sinds kort is het ook mogelijk rechtstreeks te vliegen op Dakhla en daar een 4x4 te huren. Dakhla Rovers, in de personen van Martina en Nicolo zullen je daar graag bij helpen.
In Dakhla zelf heeft Dakhla Rovers een mooie deal gesloten met een hotel waar je goedkoop kan overnachten. We hebben afgelopen oktober het hotel geïnspecteerd en kunnen niet anders zeggen dan dat het er piekfijn uit ziet. Ook het huren van een 4x4 is sinds kort goed mogelijk in Dakhla.

Wat mag je van Dakhla Rovers verwachten?

De geplande excursies worden professioneel begeleid door het team van Dakhla Rovers. Zij dragen zorg voor het programma, de overnachtingen in de woestijn, het eten en drinken tijdens de excursies en alle hulp die nodig is om het goed te laten verlopen.
Dagelijks wordt er geëvalueerd hoe het is gelopen en wat de bedoeling is voor de volgende dag. Inbreng van de deelnemers is mogelijk en daar wordt zoveel als mogelijk rekening mee gehouden.

Wat is de rol van Mercator?

Als team Mercator willen en kunnen wij geen reisbureau zijn. We hebben gemeend onze klanten een mooi aanbod te kunnen doen door deze reis exclusief voor onze volgers aan te bieden. Dit betekent dat mensen op eigen titel rechtstreeks inschrijven bij Dakhla Rovers en dat Mercator daar geen rol in heeft. Uiteraard willen wij u graag van goede adviezen voorzien aangezien we het zelf al hebben mogen mee maken.
Belangrijk om te weten is dat je geen ervaren 4x4 rijder hoeft te zijn om deel te nemen. De moeilijkheidsgraad is niet zo hoog waardoor het prima te doen is voor de minder ervaren rijder.
En uit ervaring kunnen we zeggen dat het een geweldig mooie belevenis is. De afwisselende natuur is overweldigend en het rijden in elke richting die je maar wilt maakt het fascinerend!
Als je dan 's avonds naar de uitgestrekte sterrenhemel kijkt, weet je dat je een pracht dag achter de rug hebt!

Inschrijven?

Veel plezier aldaar gewenst!!